Първият саниран блок в Добрич бе открит днес

Кметът на Добрич официално откри първият саниран блок в Добрич днес. Той се намира в квартал „Дружба” и е с номер 36.

Първият саниран блок в Добрич бе открит днес



Жилищната сграда е на 8 етажа с общо 40 апартамента. След изпълнението на пакета от енергийно ефективни мерки са постигнати енергийни спестявания от около 450 MWh/годишно, с екологичен еквивалент 26 тона/годишно спестени емисии СО2 и не на последно място повишен комфорт на обитаване. B резултат от ремонтните дейности сградата вече e c клас на енергопотребление "С".


„Ефектът е много голям . Вдигнаха ни се градусите с  пет градуса през студените дни”, сподели за Добрич онлайн  управителят на сдружението на блок 36 Стефан Митев. Той допълни, че хората са се опасявали, че ще бъдат принудени да плащат за услугата или че  апартаментите им ще бъдат отнети, но всички тези опасения се оказали безпочвени. 


Церемонията по откриването на блока започна с неговото освещаване от отец Иван Дойчев -архиерейски наместник на Добричката духовна околия 


„През последната година и половина, две работим много активно по цялото саниране в  град Добрич. 50 блока ще бъдат санирани през тази година”, заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов. Той съобщи на живущите  блока, че улицата от Албенска Добротица  до булевард „Добруджа”, която се намира непосредствено до жилищната им сграда ще бъде ремонтирана – ще бъдат изградени нови тротоари и улично осветление.


Кметът на Добрич Йордан Йорданов връчи на управителя на сдружението на блок 36 разрешението за ползване на цялата сграда.