Адвокат Боян Лимберов: Накрая справедливостта ще възтържествува, Щатите не са по-силни от българските закони

Имаме надежда, а то и в съдебния акт може да се прочете, че съдът споделя основните линии – че въпросните престъпления не отговарят на това, което е описано. Няма как едно момче, което просто е работило в кол център, да се окаже престъпник.

Адвокат Боян Лимберов: Накрая справедливостта ще възтържествува, Щатите не са по-силни от българските закони

Това заяви пред журналисти Боян Лимберов – адвокат на 29годишния Желяз Андреев, за когото се иска екстрадиция в САЩ.





Както Добрич онлайн съобщи днес Окръжният съд в Добрич му наложи мярка за неотклонение „подписка”. Решението на магистратите бе посрещнато от близките на Желяз с радост и сълзи в очите.


Смятам, че накрая справедливостта ще възтържествува, каза Лимберов. И допълни: „ В крайна сметка Щатите не са по-силни от българските закони”. Адвокатът коментира, че делото за промяна на мярката за неотклонение е приключило по най-добрия възможен начин. „Изключително компетентен и мотивиран съдебен акт”, смята Лимберов.


Радостни и щастливи сме, чакаме да излезе и да го пипнем спокойно и свободно, сподели приятелката на Желяз Милена Здравкова.” Предстои ни  истинската битка, готови сме., допълни момичето. Милена е категорична, че протести задължително  трябва да има, защото те не са срещу мярката му за неотклонение, а срещу искането от САЩ за екстрадиция.

За сега имаме победа, но войната не е свършила, каза Боян Лимберов.

Желяз е железен, силен и убедителен, бяха думите на майка му Мариела Денчева.

Предстои Желяз Андреев да си направи адресна регистрация в София, за да може там да изтърпи наказанието си  „подписка”.