Лидерът на "Възраждане": Няма да позволим Желяз да бъде екстрадиран! Ако трябва ще подпалим и Министерството на правосъдието

"Няма да позволим да бъде екстрадиран! Ще вдигнем бунт, ако трябва ще подпалим и Министерството на правосъдието".

Лидерът на "Възраждане": Няма да позволим Желяз да бъде екстрадиран! Ако трябва ще подпалим и Министерството на правосъдието

Това заявява пред в. "Труд" лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов по повод ареста на 29-годишния добричлия Желяз Андреев, който САЩ иска да бъде екстрадиран. И допълва: "Няма да допуснем в България да се прилага законодателството на чужда държава, да ни третират като африканско племе. Желяз Андреев не е нарушил българските закони".



Утре лидерът на "Възраждане" ще даде пресконференция в Добрич.

"Задържането на Желяз Андреев е абсолютен правен абсурд! Няма никакви основания младежът да е в ареста предвид това, че законът изисква случаят да е спешен и неотложен, какъвто не е", коментира пред "Труд" столичния адвокат Боян Лимберов, който първи пое защитата на младежа. Според Лимберов не може човек да се задържа, само защото нечия чужда държава така е решила. "Ще настояваме за освобождаването на Андреев, защото тази мярка за неотклонение не е необходима, тъй като нито е опасен, нито ще се укрие", добави адвокатът.

След като успя да се види с Желяз, Лимберов обясни: "Добре е, дори много добре за човек, който си представя, че ще лежи 20 години в щатски затвор". Разбиране проявил и окръжният прокурор на Добрич, който разрешил свиждане с близките извън обичайния график.