Днес Центърът за обществена подкрепа към БЧК празнува своето пълнолетие

Днес Центърът за обществена подкрепа към Областния съвет на БЧК в Добрич празнува своето пълнолетие. Той отваря врати на 3 април преди 18 години благодарение на съвместна инициатива на Австрийския младежки Червен кръст и областната организация.

Днес Центърът за обществена подкрепа към БЧК празнува своето пълнолетие



„18 години са много и малко, това са годините на пълнолетието“, сподели Любомир Сивков, ръководител на ЦОП. Той допълни, че над 500 деца са преминали през центъра. „През определени периоди те са имали сложна житейска среда. Тук са намирали помощ, подкрепа, както и техните родители“, казва ръководителят на центъра. 


Симеон Петров, студент във Висше училище по мениджмънт, е доброволец в БЧК – Добрич от пет години. Младежът разказва, че преди години е участвал в лагер, организиран от ЦОП. Оттогава решава да стане доброволец. „Хареса ми как се случват нещата тук, допадат ми подобни мероприятия“, споделя Симеон. Той допълва, че в Центъра за обществена подкрепа е израснал много. „Преди бях притеснителен, сега вече ми е по-лесно да общувам с хора. Тук намерих много приятели. Пример за подобно приятелство е с Ивелин Тодоров, с когото сме тук днес“, казва Симеон.


 

„Знам какво усилие струваше на колегите от отдел „Закрила на детето“ и специалистите в центъра да привлекат деца, да убедим родителите, че работата в него действително ще помогне. Виждам как през годините персоналът е придобил професионализъм. Това го показват децата. Виждам усмивките и доверчивостта им“, сподели Магдалена Миткова, директор на дирекция „Социално подпомагане“.