„Елпром ЕМЗ“ в Шабла – носител на голямата награда „Кубратов меч“

Компанията от Шабла „Елпром ЕМЗ“, производител на мощни станции (до 44 kW) за зареждане на електрически превозни средства (ЕПС), стана носител на голямата награда „Кубратов меч“ в седмото издание на инициативата на Националната браншова организация за електрическа мобилност (ИКЕМ).

„Елпром ЕМЗ“ в Шабла – носител на голямата награда „Кубратов меч“

На церемонията бяха отличени и редица образователни институции – професионални гимназии и висши училища, за създаването на кадри за сектора на електрическата мобилност, връчени бяха и награди за научен принос, за екипен проект на годината, за български продукт на 2017 г. и за бизнес постижения в областта.



„Елпром ЕМЗ“ с управител Димитър Арнаудов бе наградена за цялостния си принос, включително за развойната си дейност. Компанията е разработила цяла гама зарядни станции за ЕПС, сред които и 44 kW станция за бързо зареждане. Устройствата от серията „VAL GSM“, например, са предназначени за монтаж на открити и закрити пространства, а надеждните им метални корпуси осигуряват висока степен на защита (IP 54) и висока вандалоустойчивост (IK 10). Вграденият GSM модул предоставя постоянна връзка с главния сървър, като този модул лесно може да бъде подменен с LAN или WiFi модул. Единият основен контакт на станцията осигурява до 44 kW при 400-волтово захранване, а при 230 V предоставяната мощност е до 7,2 kW. “Елпром ЕМЗ“ предлага и зарядни станции за домашна употреба с един контакт, предоставящ до 22 kW. Тези разработки на българската компания получиха и златни медали от Международния технически панаир в Пловдив през 2017 г.