Община Добричка възстанови естествени чешми за 19 234, 57 лв.

С участието на „Водоснабдяване и канализация Добрич“ АД е подменен водопровод в с. Лясково на стойност 23 494, 48 лв. и предстои подмяна на част от захранващ водопровод в с. Методиево на стойност 9 500 лв.

Община Добричка възстанови естествени чешми за 19 234, 57 лв.

Започна подмяна на водопровод по ул. „Опълченска“, с. Стожер с финансиране по ПУДООС.



Изготвен е инвестиционен проект за изграждане на водопровод за водоснабдяване на селата Стожер и Соколник, както и помпената станция /ПС/ с черпателен резервоар в село Соколник и ел. захранване от ТП Соколник до помпена станция.

Изкопни работи за подобряване проводимостта и възстановяване профила на речното корито се извърши в селата – Ново Ботево, Опанец, Козлодуйци, Долина, Приморци и Воднянци на стойност 18 021 лв. Машинно почистване на влаголюбива и храстовидна растителност се извърши в селата – Богдан, Врачанци, Козлодуйци, Одринци, Долина и Опанец на стойност 22 044 лв. Без извършвано продълбочаване на преливника на язовир „Смолница 2“ и Вратарите, почистване на храсти и дървета по сухия и мокрия откос на язовирната стена.

От междуведомствената комисия, назначена от Кмета на Общината по реда на чл. 140 ал. 2от Закона за водите бе извършена проверка на речните корита в границите нанаселените места и бе разработена „Програма за планово почистване на речните легла в населените места на община Добричка за 2017 г.

През периода са възстановени естествените чешми в Гешаново, Дряновец, Ф. Денково 19 234, 57 лв. със собствени средства.