Добри хора сбъднаха мечтата на Валерия да участва в състезание по художествена гимнастика във Виена

Хора с добри сърца от цялата страна помогнаха на 11-годишната Валерия Мюлер от Добрич да сбъдне мечтата си – след малко повече от месец тя ще участва в международно състезание по художествена гимнастика във Виена.

Добри хора сбъднаха мечтата на Валерия да участва в състезание по художествена гимнастика във Виена

Детето изработва икони и с набраните от продажбата им средства успя да събере необходимата сума за  състезанието.



Апел да бъде помогнато на Валерия отправи в групата „Приятели, помагайте“ във фейсбук  Лео Кадели. Той разказа, че момичето се е обърнало към платформата с молба да продаде икони, които изработва чрез техниката Декопаж, за да събере нужните средства. Необходимата сума бе 300 лева. Благодарение на отзивчивостта на хора от страната са събрани около 1 000 лева, така детето ще има и джобни пари.

Откликнаха хора от цялата страна – от София, Варна, Димитровград и  други градове, но най-активни бяха столичани, сподели за Добрич онлайн майката на Валерия Ива Мюлер. Тя разказа, че дъщеря й се занимава с художествена гимнастика в СКХГ „МИК –  Гергана 90“ с треньор Йовка Няголова. Тренира едва от май миналата година, но вече е носител на 5 златни медала и един сребърен. Участието й в състезанието във Виена ще е първото в чужбина.  

Валерия изработва икони вече четвърта година, разказа Ива Мюлер. По думите й, детето само проявило интерес. Преди година 11-годишното момиче изработи икони, които предостави за благотворителност – в подкрепа на набиране на средства за лечението на две деца от Добрич.