Деца от Добрич представят „Хотел Трансилвания” на сцената на Държавната опера във Варна

Спектакълът „Хотел Трансилвания” на детски музикален театър „Дея” от Добрич с ръководител Лана Анцаридзе ще бъде представен на сцената на Държавната опера във Варна. Постановката ще бъде играна на 15 април от 17 часа.


Деца от Добрич представят „Хотел Трансилвания” на сцената на Държавната опера във Варна

„Хотел Трансилвания” е адаптация на популярния едноименен анимационен филм. В спектакъла участват 39 деца на възраст между 6 и 18 години, които танцуват и пеят.



Ръководителката на трупата разказва, че е била много вдъхновена от историята в холивудския филм – за вампири и чудовища, които се страхуват от хората, защото ги смятат за опасни. Те живеят в хотел, забранен за хора. Негов шеф е граф Дракула, който има красива дъщеря. Един ден в хотела попада истинско момче, което графът прикрива, маскирайки го като чудовище. Обаче дъщеря му се влюбва в момчето и любовта й се запазва дори след като разбира, че това е човешко същество, а не чудовище.

Друга причина да избере точно този сюжет за Лана Анцаридзе е възможността, която дава той за поставяне на сцена с пищни костюми и декори, които са много интригуващи за публиката.

Това е трета постановка на детски музикален театър „Дея“ след „Алиса в страната на чудесата“ и „Бродуей“.