Увеличават щата на общинско предприятие „Комуналстрой” в Добрич

Докладна записка за увеличаване щата на работещите в общинско предприятие „Комуланстрой” внася на предстоящото заседание на Общинския съвет във вторник кметът на Община Добрич Йордан Йорданов. Предложението е числеността на персонала да бъде увеличена с трима души и от 25 да станат 28.

Увеличават щата на общинско предприятие „Комуналстрой” в Добрич

Договорът на Общината с фирмата, която осъществява дейностите по ремонт и поддръжка на мрежите и съоръженията за уличното осветление на територията на града, изтича на 31 март. От 1 април  тези дейности трябва да бъдат поети от ОП „Комуналстрой”. Предвид възникналата нужда от извършване на множество неотложни и планови ремонтни дейности на осветителните мрежи и съоръжения на територията на Община град Добрич и с оглед ограниченият състав на персонала в общинското предприятие е необходимо да се създаде нова щатна бройка служители на длъжност „електротехници за поддръжка на уличното осветление” с 3 нови места, става ясно от докладната записка.

Считам, че по този начин дейността на предприятието ще бъде по-качествена, ефективна и по-евтина, тъй като ще се намали необходимостта от външно възлагане за извършване на необходими дейности по ремонт и поддръжка на уличното осветление на територията на града. Така ще се действа оперативно, с минимални разходи на времеви и финансови ресурси, посочва в предложението си Йордан Йорданов.