Добричлии избират за почивка северното Черноморие

Всеки трети добричлия това лято ще почива в Албена, Кранево, Златни пясъци или Балчик. Това показват резултатите от анкетата в сайта Добрич Онлайн.

Добричлии избират за почивка северното Черноморие

През изминалата седмциа попитахме нашите читатели: Къде ще почивате това лято?

 

Най-много гласове - 36%, събра отговорът "На северното българско Черноморие". Близкото Черноморие - от Дуранкулак до Златните, си остава най-предпочитано от добричлии. За част от тези наши читатели, разбира се почивката ще бъде съчетана с работа по курортите в областта, но работата по морето лесно се комбинира с плаж и дискотеки.

 

31% от анкетираните пък заявяват, че това лято няма да почиват. Групата на тези, които нямат време или средства да излязат в почивка, заемо второто място по брой гласове.

 

Третото място в анкетата остава за почиващите на село, които са 11% от нашите читатели. И това е оферта - чист въздух, екологично чиста храна (и алкохол) и бягство от забързаното ежедневие в City of Добрич.

 

С равен брой гласове следват два отговора - "На южното българско Черноморие" и "На планина", които събират по 9%. Според мнозина курортите на юг предлагат повече забавления за младите или по-достъпни предложения за почивка като евтини квартири или директно палатки на брега за по-авантюристично настроените. Прохладата на планината пък винаги е добър вариант за спасение от летните жеги.

 

В чужбина ще почиват 4% от нашите читатели.