Протестиращи заявиха: Не искаме ОмеРЗИтелни заплати

С плакати „Достойно възнаграждение за труда ни”, „Мълчанието убива” и „ОмеРЗИтелни заплати” излязоха на протест здравни инспектори от РЗИ-Добрич.

Протестиращи заявиха: Не искаме ОмеРЗИтелни заплати

В Деня на здравния инспектор служителите на РЗИ-Добрич излязоха на протест, за да изявят своето недоволство и исканията си за справедливо и заслужено възнаграждение.





"Заплащането на труда на служителите на РЗИ силно изостава спрямо това други сходни териториални администрации", заяви Дияна Йорданова - председател на Синдикалната организация на служителите към Медицинската федерация при КТ „Подкрепа”. Тя сподели, че  за 10 години в РЗИ-Добрич са съкратени 37 щатни длъжности, успоредно с това е нараснал и обемът на дейността, която им се възлага.

По нейни думи очакваните последствия от неадекватното заплащане, съкращения и законови ограничения ще доведат не само до неработеща система с неефективен и без качествен контрол, но и до крах на цялата система.


„Недоволна съм от заплащането, което не отговаря на моите компетенции. Минималната работна заплата, може би, е скочила 7 пъти, докато нашите възнаграждения от 2012 година си стоят на едно ниво”, сподели Дияна Донкова – главен инспектор в отдел „Противоепидемичен контрол” в дирекция „Надзор на заразните болести”