Лоша слава: Брюксел осъди поредния българин за сводничество

Пореден българи бе осъден на затвор от белгийски съд заради обвинения за сводничество. Схемата е класическа, сводникът Пламен Пенков примамва момиче от България и след това я кара да проституира в Брюксел.

Лоша слава: Брюксел осъди поредния българин за сводничество
Разследването срещу сводника започнало през 2009 г., когато родителите на момичето, което току що било навършило пълнолетие, подали жалба, че е изчезнала.

Всъщност се установило, че девойката се влюбила в 28-годишния Пламен Пенков, който пък я накарал да заминат за Белгия.

Според свидетелски показания Пенков карал момичето, което издирват, както и собствената си съпруга, да работят на витрините с проститутки в града.

След това издирваната девойка била препродадена като стока на друг сводник няколко месеца след пристигането си в Белгия.

Същевременно се оказва, че през 2006 г. сводникът със свой „колега” Веселин Петров са събирали момичета от различни краища на Източна Европа, за да ги пратят да работят по време на световното първенство в Германия през 2006 г. и да веселят запалянковците.

Това било потвърдено от проститутка в Брюксел.

Първоначалната присъда срещу Пенков, издадена у нас, е била 6 години затвор при строг режим. Преди няколко седмици, след постановяването на съдебното решение, Пенков е бил екстрадиран от България и срокът на наказанието му е бил намален с година от белгийския съд.