Д-р Веселинов: Лекарската колегия в Добрич ще излезе с позиция за задържането на д-р Димитров от Пловдив

Вероятно утре Районната лекарска колегия в Добрич ще се събере, за да обсъди и излезе с позиция относно задържането на д-р Иван Димитров от Пловдив. Това каза за Добрич онлайн председателят на съсловната организация д-р Валери Веселинов.

Д-р Веселинов: Лекарската колегия в Добрич ще излезе с позиция за задържането на д-р Димитров от Пловдив

Днес в Пловдив се проведе протест с участието на хиляди в подкрепа на д-р Иван Димитров, който застреля криминално проявен крадец в дома си.



Няма значение дали е лекар, адвокат или с някаква друга професия. Как да реагира човек, когато крадец влезе в дома му, въоръжен с нож, коментира д-р Веселинов.


Над 5000 протестиращи окупираха 2 РПУ в Пловдив с викове "Свобода за д-р Димитров", съобщи dir.bg. Те се опитаха да влязат в прокуратурата, но бяха спрени от полицията. Недоволните обявиха, че ще искат законодателни промени, като визираха станалото с пловдивския лекар д-р Иван Димитров.

Протести имаше в София и Стара Загора.

Полицията арестува за убийство д-р Иван Димитров, след като бе нападнат от крадеца Жоро Плъха. Лекарят бе задържан за 72 часа, след като на 2 март край сградата на Областната администрация в Пловдив бе открито тялото на Жоро Джевизов - крадец-рецидивист, известен с прякора си Плъха.

По-късно стана ясно, че Плъха, заедно със свой авер, влезли в жилището на семейство Димитрови, за да крадат. В апартамента били съпругата и двете деца на рентгенолога. Лекарят обаче се събудил, а Джевизов го намушкал с нож. Тогава д-р Димитров стрелял един път по него. Крадецът побягнал, но на улицата издъхнал. Куршумът попаднал в областта на сърцето.

Снимка: plovdiv.bg