Таланти от СУ „Св. Климент Охридски” обраха наградите на националния конкурс „Песенна палитра” в Карлово

13 отличия спечелиха талантливи възпитаници на СУ „Свети Климент Охридски” и вокалният педагог Милена Пеева от четвъртия национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Песенна Палитра 2018”.

Таланти от СУ „Св. Климент Охридски” обраха наградите на националния конкурс „Песенна палитра” в Карлово

Музикалната проява се проведе в Карлово, организирана бе от Община Карлово, народно читалище "Васил Левски-1861 г.", СУ "Васил Левски" и местния Военен клуб.





Наградите за младите певци на Милена Пеева са:

Гран При за Мари Ганчева във Втора възрастова група

Гран при за Мартина Петрова в Пета възрастова група

Гран при за квартет „Lady Stars”

Първо място за Доротея Петкова в Пета възрастова група

Първо място за Полина Семендяева във Втора възрастова група

Второ място за квартет „Klimento Singers”

Трето място за Жанина Бонева в Трета възрастова група

Трето място за вокална група „Victory”

Специална награда за Рая Обретенова в Пета възрастова група

Специална награда за Дует Мария Пенчева и Доротея Петкова

Две отличия завоюва и Милена Пеева. Тя бе удостоена с Диплом за принос във вокалното обучение и музикално педагогическата дейност, както и за възпитанието и духовното развитие на децата на България. В него пише: „С благодарност за професионализма, търпението, всеотдайността и безграничната обич към децата и музиката!” Вокалният педагог спечели и Диплом за отлично представяне и специална награда на кмета на Община Карлово.

Специална награда завоюваха и малките певци от вокална група „Litle 5”. Групата е сформирана само преди два месеца и това е първото й участие в конкурс. Неин ръководител е Иванина Паскалева – учител за първа година в СУ „Св. Климент Охридски”. Тя е един от изпълнителите в „New 5” – групата, която се класира на второ място в конкурса за избор на български участник в „Евровизия” преди няколко години.

Още една възпитаничка на Милена Пеева е отличена в музикалната надпревара. Рая Добрева, която учи в СУ „П. Р. Славейков”, бе удостоена със специална награда.

В момента талантливите певци пътуват за Добрич.

„Изключително съм доволна от представянето на децата”, сподели за Добрич онлайн Милена Пеева. Тя разказа, че е било много натоварено заради големия брой участници, ангажиментите им са били от 8 до 22 часа всеки ден. Въпреки това, цялата група е много щастлива, допълни Пеева.

В конкурса „Песенна палитра” участваха над 300 талантливи деца от цялата страна, съобщават организаторите. Изпълненията им бяха оценявани от петчленно професионално жури с председател композиторът Хайгашод Агасян и членове Светослав Лобошки, Румяна Иванова, Георги Янков и Нора Караиванова.

Музикалното събитие завърши снощи с галаконцерт, в който се представиха всички носители на Гран При при индивидуалните изпълнители, както и носителите на първи места при вокалните формации. На концерта бяха връчени награди на отличените таланти.