Нина Ставрева: На 3 март България и нейният народ възкръсват за нов живот

„Трети март е свещена дата в нашата история. На този ден, преди 140 години, България и нейният смел народ възкръсват за нов живот.

Нина Ставрева: На 3 март България и нейният народ възкръсват за нов живот

Нов живот, постигнат с целенасочена и упорита работа от страна на хиляди българи на територията на държавата и такива, емигрирали навън и осигуряващи помощта на околните на Османската империя освободени народи.



От тайните полиция и поща, организирани от Васил Левски, до делегациите, пратени из Европа да пледират за наложителността от промяна, от Освобождение на България.

Поклон пред паметта на загиналите за свободата на Родината! Да пребъде България!”

Това каза в словото си кметът на Каварна Нина Ставрева по време на честването на националния празник 3 март в морския град.

Както Добрич онлайн писа, Каварна отбеляза 140-годишнината от освобождението на България с възстановка на регионален клуб 46-и Добрички пехотен полк към националното дружество „Традиция”.  Поднесени бяха венци и цветя пред Костницата в Градския парк.

За празничната атмосфера допринесоха патриотичните песни в изпълнение на децата от вокална академия “Каварна“, детски народен хор „Шарено коланче“ и детски фолклорен ансамбъл „Бизоне“.