Намалят административната тежест при развъждането на риби в изкуствените водоеми

Намаляват административната тежест при развъждането на риби в изкуствените водоеми. Това гласят промени в Наредбата за реда за предоставяне управлението на рибните ресурси в изкуствени водни обекти – държавна собственост, публикувани за обществено обсъждане.

Намалят административната тежест при развъждането на риби в изкуствените водоеми

В предложения проект е заложено да отпадне изискването за предоставяне на копия от удостоверение за актуално състояние, издадено от съответния окръжен съд или съдебно решение за вписване на сдружението в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. Получаването на необходимата информация, която се извлича от документите, е възможно чрез извършване на справка в официалната електронна страница на органа, който ги издава. Това обосновава отпадането на посочените документи като приложения към заявленията за административните услуги.



Предвидените изменения кореспондират с решението на Министерския съвет за приемане на мерки за намаляване на административната тежест върху гражданите и бизнеса чрез представяне на някои удостоверителни документи на хартиен носител.

Чрез направените изменения ще се прекрати ненужното изискване на информация, която може да бъде събирана по служебен и електронен път.