Веган луканка - хит на фермерския пазар в Добрич

Вегетарианската и веган кухня е не само полезна, но и много вкусна - това е философията на "Съни грийн".

Веган луканка - хит на фермерския пазар в Добрич

За първи път на фермерския пазар в Добрич се предлага и готова храна. Сред новите участници тази седмица е "Съни грийн" - специализиран магазин във Варна за вегетарианска и веган храна - манджи, супи, хляб, десерти. Интересът към тази кухня все повече се увеличава, нараства осъзнаването за храненето от хората, смята Боян Василев - служител на фирмата, който днес представяше "Съни грийн" в родния си град.



На щанда на "Съни грийн" на фермерския пазар в Добрич се предлагат хумус, квасен хляб, безглутенови хлебчета, пърленки и десерти, имитиращи месо продукти като кютфтета от нахут.


Най-популярният продукт е веган луканката. Тя е специално направена за хората, които са в преходния период от месоядство към вегетарианство. Ваган лукнаката е напълно растителна, но същевременно има познатия вкус на суджук, като е подходяща за мезе и сандвичи, обясни Боян Василев.

Продуктите ни ще се харесат от всички, не е задължително да сте вегетарианец или веган, за да посетите нашия щанд, отбеляза той. Философията ни е да покажем, че здравословната храна може да бъде и много вкусна, и да бъде като домашно приготвенета, добави Боян Василев.

Първите ми впечатления от фермерския пазар в Добрич са много положителни, виждам, че хората се интересуват от качествената и хубава храна, заяви той.