Албена получи награда за работодател на годината

Албена получи награда за работодател на годината
"Албена" АД получи престижен приз от форума "Работодател на годината 2017", организиран от Агенцията по заетостта. Официалната церемония се състоя в столицата, като на форума бяха отличени 12 от най-изявените работодатели от цялата страна. Те бяха разделени в две категории - "Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар" и "Работодатели със значим принос на регионалния трудов пазар".

Наградите на отличените компании бяха връчени от министъра на труда и социалната политика Бисер Петков и заместник-министрите Зорница Русинова, Росица Димитрова, Султанка Петрова и Лазар Лазаров.


Във втората категория на форума на Агенцията по заетостта за регион Варна отличието получи "Албена" АД. Една от най-големите хотелиерски компании в България с множеството си дъщерни фирми в областта на туроператорската дейност, медицината, балнеологията, транспорта и др. е осигурила 6-месечна заетост на 676 безбработни лица от всички групи на пазара на труда. Наетите са 48 младежи до 29 години, 31 продължително безработни, лица над 50 години, хора с увреждания и др. 60 от тях са от община Крушари, която е с висок процент на безработица.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+