Младежите на Добруджа спечелиха бронзовите медали

Първи медали за годината за школата на хандбалния отбор на Добрич, Илиян Денев бе избран за най-добър защитник.

Младежите на Добруджа спечелиха бронзовите медали

В Горна Оряховица вчера и днес се проведе финалният турнир за Купата на България по хандбал за младежи, до 19 години. За него се класираха четирите най-добри отбора в тази възрастова група в страната. Регламентът бе всеки срещу всеки.



Жълто-зелените показаха много добра игра и в трите мача и се класираха трети. На старта на турнира Добруджа загуби от домакина Локомотив (Горна Оряховица) с 26:20. Вчера вечерта добричлии допуснаха поражение в дербито срещу Спартак (Варна) - 19:17, като срещата бе много оспорвана и бе решена в самия край. Така днес отборът, воден от треньорите Джошкун Якубов и Емил Иванов, излезе срещу Асти (Хасково) в директна битка за бронзовите медали. Със силна игра младежите на Добруджа дръпнаха с 4 гола през второто полувреме и до последната минута водеха в резултата. Асти успя да изравни на края за 25:25, но равенството бе достатъчно за отбора на Добрич да завърши на трето място.

Носител на Купата на България по хандбал за младежи стана Локомотив (Горна Оряховица) с пълен актив от точки. Втори е Спартак (Варна). Добруджа и Асти завършиха с по 1 точка, като по-добрата голова разлика осигури на добричлии бронзовите медали и плакет за трето място.

На церемонията по награждаване на най-добрите отбори бяха връчени и индивидуални награди. Една от тях бе присъдена на хандбалист на Добруджа. Илиян Денев бе избран за най-добър защитник в турнира за Купата на България за състезатели до 19 години.