Четвъртокласници от СУ „Климент Охридски“ пътуваха с „Влакче на професиите“

Разнообразни мероприятия организира екипът на Център за подкрепа за личностно развитие – Добрич с учениците от СУ „Св.Климент Охридски“.

Четвъртокласници от СУ „Климент Охридски“ пътуваха с „Влакче на професиите“



Началото бе поставено с децата от 4-в клас, с които се проведе обучение на тема „Групиране на професиите“. Малчуганите много активно се включваха в дискусията, като групираха познати професии по различни признаци – решаване на здравословни проблеми, правилно изразяване и словесно въздействие, предлагане на услуги на хората, професии, в които униформите са задължителни и разказваха, какво знаят за тях.


Във втората част от дейностите най-активните участници се включиха в забавни ролеви игри за професии. Стелиян изигра ролята на взискателния учител по математика, Весела – се въплати в ролята на семейния лекар, Александра - бе красивата сервитьорка от сладкарница „Шоколад“, а Ивайло – безкомпромисния катаджия от район „Изида“ Те споделиха пред своята аудитория забавни случки от своята импровизирана професия.

Под ръководството на кариерните консултанти бе композиран локомотивът и вагоните на „Влакчето на професиите“. Всяко дете получи късметче - професия, като задачата бе да прецени на кой вагон ще му бъде най - приятно да пътува.


Под звуците на „Песничка за влакчето“ машинистът поведе шумното влакче към нови гари на познанието.