3 начина да използвате празната бутилка от вино

Виното върви ръка за ръка с празниците, а ръка за ръка с виното вървят празните бутилки от него. Преди да се запътите към контейнера за стъкло, погледнете тези няколко идеи, с които можете да сътворите класен аксесоар за дома си от празната винена бутилка.

3 начина да използвате празната бутилка от вино

Преди да приложите която и да е от идеите, измийте бутилката и махнете внимателно етикета.




Първият вариант е да напълните вода и да я охладите, след това просто можете да сервирате бутилката, заедно с останалите напитки и ястия, които ще предложите на гостите си. Така винаги ще имате вода на една ръка разстояние, а и е добре да се пие много вода при консумация на алкохол.

Вторият вариант е по-творчески. Използвайте бутилката, за да развихрите въображението си – намотайте канап около нея, изрисувайте я с бои за стъкло, налепете пайети или перлички с хоби силикон. Когато приключите с украсата, ще си имате собственоръчно направена ваза.

Осигурете поливане на цветята, докато пътувате. За целта освен бутилка, ще ви трябва и тапата й. Пробийте дупка в тапата. Напълнете бутилката с вода и добре затворете с пробитата тапа. След това направете дупка в саксията и поставете в нея бутилката обърната с дъното нагоре. Така растението постепенно ще получава влага.