Извикаха трима от Добруджа в националните отбори на България

В предстоящите контроли ще играят Михаил Нейчев, Илиян Денев и Мелих Мехмедов (на снимката). Вратарят на мъжкия състав на Добруджа Емил Иванов пък става помощник-треньор на националния отбор за мледежи, набор 1998.

Извикаха трима от Добруджа в националните отбори на България

Сериозно жълто-зелено присъствие ще има в две гарнитури на националните отбори на България по хандбал за предстоящите в края на тази седмица контроли срещу Македония - една от най-големите сили в света в този спорт, редовен участник на големи първенства и с клубен отбор, спечелил Шампионската лига през тази година - Вардар (Скопие).



На 22 и 23 декември, петък и събота, в Габрово селекциите на двете държави при наборите 1998 и 2000 ще премерят сили по два пъти.

В състава на младежите за контролите с Македония е включен хандбалистът на мъжкия състав на Добруджа Михаил Нейчев. Старши треньор на набор 1998 в Пенко Златев. Негов помощник в работата с вратарите става стражът на Добруджа Емил Иванов.

2 контроли с Македония ще изиграят и юношите на България, родени през 2000 година. Отборът от Добрич ще бъде представен от Илиян Денев и Мелих Мехмедов. Тази формация на националния отбор е водена от двама бивши хандбалисти на Добруджа - шампионите с жълто-зеления екип Христо Йорданов и Иван Иванов - Змея, който е треньор на вратарите.

Отговорник за всички формации на България в мъжки профил е Георги Андреев - президент и старши треньор на Добруджа.

Предстоящите контроли са част от подготовката на двете формации за участието им на Европейско първенство през 2018-та. Набор 1998 ще играе на шампионата в Черна гора през юли, а родените през 2000 г. - в Австрия през август.