Момчил Петков отново бе избран за спортен талант на Добрич за годината

За втори пореден път Община Добрич ще отличи наред с най-добрите спортисти и отбори на града, и най-добре представилите се млади състезатели. Победител в тази класация, както и през 2016-та, стана шахматистът Момчил Петков. През тази година той защити титлата си на първенството на Европейския съюз за момчета до 12 години, а на световното в Бразилия се класира десети сред 93-ма участници, като кръг преди края имаше шанс дори за медал от форума на планетата.

Момчил Петков отново бе избран за спортен талант на Добрич за годината

18 млади спортисти от школите в Добрич бяха номинирани за талант на 2017-та година. Тя бяха подредени от 38 гласували - кметския екип, общинските съветници от спортната комисия, спортни журналисти и представители на спортните клубове от нашия град.



Категорията "Най-добър млад талант" бе въведена от Община Добрич през миналата година. Победител и този път стана шахматистът Момчил Петков от клуб "Енергия 21", който отново обра титлите на националните първенства на България за момчета до 12 години. Той с успех участва и на 3 големи международни състезания - световно и европейско първенство, както и шампионата на ЕС, на който отново стигна до купата за победител.

Втори в класацията е волейболистът на Добруджа 07 Теодор Йорданов. Той бе избран за най-добър блокировач на държавното първенство за кадети, на което отборът от Добрич зае престижното четвърто място. През това лято добричлията стана шампион на Балканите с националния отбор за юноши до 17 години и втори на Балканиадата за волейболисти до 19. На Европейското първенство за 17-годишни България се класира на четвърто място, като с голяма заслуга за успеха бе Теодор Йорданов.

На церемонията на 20-ти декември ще бъде награден и третият Тулчан Мехмед от КК Самурай. През тази година той постига големи успехи при каратистите до 12 години - първи на ката на световното, на държавното първенство и на Купа "България", а на световната купа се класира трети.