Волейболен триумф - Жулиен Георгиев е спортист на годината, Добруджа 07 - най-добрият отбор

През 2017-та Жулиен Георгиев вдигна Купата на България, а в първенството остана на крачка от медалите - четвърто място. Младият волейболист от Добрич бе най-резултатният състезател на отбора в много голяма част от мачовете тази година и се превърна в основен играч и лидер на Добруджа 07.

Волейболен триумф - Жулиен Георгиев е спортист на годината, Добруджа 07 - най-добрият отбор

Общо 40 бяха попълнените анкети - гласуваха кметският екип, общинските съветници от спортната комисия, спортни журналисти и представители на спортните клубове от Добрич, като 2 от тях бяха невалидни, тъй като в тях бяха посочени спортисти, които не са сред номинираните.


Победител в класацията "Спортист на Добрич за 2017 г." е волейболистът на ВК "Добруджа 07" Жулиен Георгиев. Той събра 256 точки и изпревари с 16 каратистът Пеньо Пенев от КК "Самурай" - първи в страната, втори в света, девети в Европа. Третото място е за лекоатлетката на СКЛА "Добруджа 99" Радосвета Симеонова с 228 точки - националната шампионка за жени на маратон, спортно ходене и бягане с препятствия. В ТОП 10 следват голмайсторът на хандбален клуб "Добруджа" Джошкун Якубов, шампионът на тласкане на гюле Георги Иванов, капитанът на ХК Добруджа Илиян Илиев, борецът на "Добруджански юнак" Светослав Люцканов, боксьорът на "Добруджа" Ивайло Йорданов, тежкоатлетът на "Добруджа" Юндер Бейтула и шампионът за мъже на спортно ходене Николай Минков от СКЛА "Добруджа".

За четвърта поредна година мъжкият състав на ВК Добруджа 07 бе определен за най-добър отбор на годината в Добрич. През 2017-та волейболният отбор на града ни спечели Купата на България и завърши на четвърто място в Суперлигата. Добруджа 07 събра 92 точки в анкетата за отбор на Добрич. Вторият - мъжкият състав на хандбален клуб Добруджа, е със 70. Той заслужи поредното си предно класиране в класацията със спечелените сребърни медали в първенството, 13-ото поредно участие в евротурнирите и второто място на полусезона в А група. Карате клуб "Самурай" - мъже зае третата позиция в отборното класиране. Самураите от Добрич през тази година отново станаха шампиони на ката на държавното първенство и на купа България.

Десетте най-добри спортисти и трите най-успешни отбора на Добрич ще бъдат наградени на церемония, организирана от общината, която ще се проведе на 20-ти декември.