ВМРО: Няма основания за поскъпване на тока

Цената на тока не трябва да скача, защото няма основания за това. В това е категоричен заместник-председателят на ВМРО Костадин Костадинов.

ВМРО: Няма основания за поскъпване на тока

„Няма увеличаване на себестойността на нито един от източниците, от които се произвежда електрическа енергия", заяви Костадинов пред Информационна агенция КРОСС.



„Производството на единица ток е същото като миналата година, като поминалата година. Същевременно цената на тока, който ние получаваме, се увеличава", допълни заместник-председателят на ВМРО.

Днес ВМРО организира пореден протест срещу поскъпването на тока от 12,00 ч. пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

 

Това е част от серията протести срещу високите цени на тока, парното, както и срещу монополите.

 

„Да не би цената на водата, от която се прави ток от ВЕЦ-овете да е скочила? Или пък цената на въглищата, от които се прави 40% от електроенергията в България и големите ТЕЦ-ове. Цената от АЕЦ „Козлодуй" също е една и съща", аргументира се Костадинов.

Според него поредното, макар и минимално, поскъпване на електроенергията обслужва енергоразпределителните предприятия. Освен това, увеличение на тока няма и в нито една европейска държава.


Заместник-председателят на партията Ангел Джамбазки очаква стотици на протеста, защото „няма човек, който да се е засегнат". „Важното е хората да вярват, че мнението им е важно и да променят нещо в своя полза", каза той.

 

ВМРО обмислят и други мерки срещу високите цени на парното и тока.