Изложба, посветена на 50-годишния юбилей на Милен Джановски представят в Каварна

На 1 ноември - Денят на народните будители, от 17:30 часа в ХГ,,Христо Градечлиев“ ще бъде открита изложба на Милен Джановски, посветена на неговия 50-годишен юбилей.

Изложба, посветена на 50-годишния юбилей на Милен Джановски представят в Каварна

Авторът е познат на каварненската публика, той е един от създателите на станалия традиционен – Международен пленер ,,Вятър - Море“. През 2003г. заедно с Владимир Венчарски водени от своя ентусиазъм поставят началото на известният вече арт форум,събиращ ежегодно автори от съседни страни. 



Юбилейната изложба ще е разнообразна и ще включва печатни техники, линогравюра върху хартия , маслени бои върху платно, метал – ще бъдат представени творби от всички етапи, през които е минал в творчеството си, всяка сфера от художествените му експерименти.

Един от най-популярните художници във Велико Търново е преподавател по графика във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ с няколко хобита, кое от кое по-особени, но за своите странности,той сам ще разкаже на публиката.

По повод празника и за да поздравят юбиляра в ХГ,,Христо Градечлиев“ ще бъдат децата от Вокална академия ,,Каварна“ при НЧ,,Съгласие – 1890“.