Акция "Послание върху есенния лист" се проведе в град Тервел

На 27 октомври 2017г. се проведе съвместна акция на деца от Центъра за подкрепа за личностно развитие /ЦПЛР/ „Малкият принц” и Детско полицейско управление /ДПУ/ при СУ „Й.Йовков с ръководител Георги Чолаков – инспектор детска педагогическа стая , с помощта на РУ на МВР, под мотото „Послания на есенния лист”.

Акция "Послание върху есенния лист" се проведе в град Тервел

Акцията е част от Националната кампания по превенция на пътните злополуки,която се провежда преди началото на зимата.





Децата връчиха своите послания за спазване на правилата на движение по пътищата,под формата на есенен лист на водачите на МПС.

Целта е да се фокусира вниманието на обществеността върху дисциплината на пътя и спазването на правилата за безопасно поведение,като се посочи важността на примера на родителите и на възрастните за възпитаването на пътна култура у подрастващите.


Есенният лист,който децата поднесоха на тервелските шофьори,е символично пожелание за безопасно движение през предстоящия труден и опасен зимен сезон и е препоръка за безопасно шофиране,добра подготовка на автомобила за зимата,шофиране с намалена скорост,толерантност на водачите към трудно подвижните деца и възрастни пешеходци върху хлъзгавите настилки и други важни препоръки.

Есенният лист също е посланик на пожелание за здраве и живот,което е най-необходимо на водачите и всички негови спътници.