Добричлия върви без грешка в супер турнира по шахмат в Албена

18 шахматисти продължават без грешка в силния международен турнир в Албена с награден фонд 40 хиляди евро, съобщават от пресцентъра на спортния отдел в курорта. 7 от тях са българи.

Добричлия върви без грешка в супер турнира по шахмат в Албена

Водач във временното класиране след третия кръг е румънският гросмайстор Гергели Шабо, следван от израелеца Максим Родщайн.

 

Иван Чепаринов си дели третата позиция с Константин Лупулеску от Румъния. В отминалия кръг българският гросмайстор игра с черните фигури и принуди съперника си Павел Стома от Полша да се предаде след 44-ия ход. Следващият му съперник е румънецът Лучиян Филип.

 

Представителят на добруджанската шахматна школа гм Момчил Николов записа трета поредна победа в турнира, като този път сломи съпротивата на Диян Димов. Другият добричлия Найден Добрев вече има 2,5 точки и заема 43 място от над 260 участници, след като в отминалия кръг си подели точката с гм Евгений Ерменков. 

     
Следващият съперник на Николов е Валентин Богданов, а на Добрев - Павел Димитров.

 

Младата надежда на родния ни шахмат Киприян Бербатов е на 36 позиция с 2,5 т.

 

Партиите от турнира се състоят всеки ден от 15 часа в спортната зала до хотел "Добруджа" и се предават директно в интернет. Мащабната спортна проява е организирана от Българската федерация по шахмат и шахматен клуб "Добрич-Албена". Генерален спонсор е курортният комплекс.