Над 4000 са вече подписите в община Генерал Тошево срещу добива на газ

Събирането им ще продължи до последното обществено обсъждане на инвестиционното предложение на "Русгеоком БГ" - на 28 октомври.

Над 4000 са вече подписите в община Генерал Тошево срещу добива на газ

Над 4000 човека от Генерал Тошево и съседната община Шабла подкрепиха до сега подписката на Инициативен комитет "Против добива на газ в община Генерал Тошево". Те са твърдо против всяко действие, свързано с проучване за находища или добиване на природен, шистов или въглищен газ в региона. Събирането на подписи ще продължи още седмица. След това подписката ще бъде входирана в Община Генерал Тошево, а от там препратена в РИОСВ - Варна като част от общественото обсъждане на доклада за ОВОС.



С пълна сила продължават и започналите през тази седмица протестни действия в Добруджа и Варна. Утре, неделя, ще се проведе нова акция - този път под формата автошествие. Сборният пункт е на центъра на Генерал Тошево, около общината, по главната улица на града в 11 часа. С коли, мотори и други превозни средства хора от цялата област ще се отправят към границата, в посока Кардам, в 11.30 часа в знак на несъгласие с унищожаването на Златна Добруджа.