Д-р Албена Василева с награда за медицинска дейност

По повод професионалния празник на българския лекар от Районната лекарска колегия организират празненство, което ще се проведе на 20 октомври (петък) от 19.30 часа в ресторант „Лебед“, съобщи председателят й д-р Галя Василева.

Д-р Албена Василева с награда за медицинска дейност

Както всяка година и този път ще бъдат връчени наградите на колегията на регионално ниво – за дългосрочна медицинска дейност награда ще получи д-р Албена Василева, която работи като нефролог в многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.



Директорът на многопрофилната болница в Добрич д-р Трифон Йорданов съобщи, че някакво специално честване не се предвижда, тъй като времената са трудни. Разбира се, той пожелава на всички свои колеги здраве и се надява да продължават да работят качествено и самоотвержено, въпреки ниското заплащане и лошите битови условия, в които те работят. Д-р Йорданов съобщи също, че болницата вече е получила високотехнологичния ехограф, дарен от инициативата „Българската Коледа“. Ехографът ще се използва за по-добрата диагностика и лечение в неонатологичното и детското отделение. Като дарение болницата е получила от същата инициатива и два пациентски монитора, които ще помагат в дейността на лекарите в Спешното отделение и в Неврохирургичното отделение.