Ученици ще ръководят община Добрич за ден

Община Добрич ще посвети участието на младите хора от инициативата „Мениджър за един ден“ на Джуниър Ачийвмънт България на Деня на българската община – 12 октомври.

Ученици ще ръководят община Добрич за ден

Активните и обществено ангажирани младежи ще имат възможността да се запознаят с функциите на местната власт и как тя работи с гражданите.



В ролята на кмет ще влезе Стефани Маринова, която първа заяви своето желание за участие в креативната инициатива и с радост прие новината, че е одобрена. Тя е ученичка в Профилираната гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“. Редом с нея за зам.–кметове ще се представят Грациела Великова от СУ „Любен Каравелов“, Наско Николов, Тодор Николушев от същото училище и Ейнджъл Петрова от Профилираната гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“.

В продължение на един ден младите хора ще участват в реалния процес на вземане на решения, свързани с различни сфери като икономическо развитие и европейски фондове, устройство на територията, финанси и общинска собственост и хуманитарни дейности. Това ще допринесе за обогатяване на техните познания и ще ги подготви за реалния живот.