Хандбално дерби в събота в Добрич

Мачът противопоставя двата най-успешни мъжки отбора в този спорт през новия век.

Хандбално дерби в събота в Добрич

В дербито на 3 кръг на мъжката А хандбална група Добруджа приема Локомотив (Варна) в събота, 7 октомври, от 15.00 часа в зала "Русалка" в Добрич. Входът за зрители е свободен.



Мачът противопоставя финалистите от миналия сезон. Те започнаха успешно и новата кампания. Добруджа има 4 точки след победите на Локомоти (Горна Оряховица) и Осъм. Локомотив (Варна) е изиграл 1 шампионатен мач - победа в Ловеч на старта на първенството.

Подготовката за предстоящото домакинство върви по план, всички хандбалисти са здрави и тренират за мача в събота, сподели Георги Андреев - президент и старши треньор на Добруджа. Той очаква публиката в Добрич да стане свидетел на качествен хандбал. Този мач е дерби, защото двата отбора са от съседни градове, от години винаги са в борбата за медалите, а и през миналото пъренство играхме финал, отбеляза Георги Андреев. Той добави, че както във всеки мач Добруджа излиза за победа и изрази увереност, че с концентрация и себераздаване през всичките 60 минути игра можем да стигнем до успех в дербито.