Добруджа отстрани и Калиакра

След като преди седмица жълто-зелените преодоляха на старта на турнира Спортист (Генерал Тошево), днес се справиха и с отбора от Каварна. И двата гола в областното дерби отбеляза Кристиян Петков. В следващия кръг съперник ще бъде Септември (Тервел).

Добруджа отстрани и Калиакра

Добруджа победи Калиакра в Каварна на 1/2-финалите на областния етап на Купата на аматьорската лига. Гостите от Добрич имаха тотално превъзходство във владеенето на топката, но отбраната на домакините удържаше на натиска и бе на път да докара мача до дузпи. С два късни гола Добруджа все пак заслужено успя да спечели още в редовното време. Кристиян Петков откри в 82 мин. Отново той се разписа в 88 мин., оформяйки крайното 2:0 за отбора на Добрич. В последната минута опитният вратар на домакините Добрин Добрев за втори път получи жълт картон за реплика към съдията и бе изгонен.



По същото време в Добрич в другия 1/2-финал Септември (Тервел) победи лидера в източната областна група Лозенец от едноименното село от община Крушари с 2:1.

Така финалът на областния етап на Купата на аматьорската лига ще бъде между Добруджа и Септември (Тервел). Мачът е на 11 октомври.