Министърът на спорта посети ледената пързалка в Кранево

Красен Кралев се запозна с условията за спорт на закритата ледена пързалка в Кранево.

Министърът на спорта посети ледената пързалка в Кранево
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети новоизградената закрита ледена пързалка с олимпийски размери Black Sea Ice Arena в Кранево. На място управителят на комплекса Максим Секов го запозна с условията за провеждане на тренировъчен процес, състезателна дейност и практикуване на масов спорт.


Съоръжението бе открито през юли и е уникално по рода си, тъй като в света съществуват само две други закрити пързалки с олимпийски размери на брега на топло море. Едната е в града домакин на последната зимна олимпиада - Сочи, а другата е в Дубай. Пързалката Black Sea Ice Arena е построена върху обща площ 3300 квадратни метра. Обектът работи целогодишно. Леденото поле е с размери 60х30 м. и е предназначено за фигурно пързаляне, хокей, кърлинг, както и за любителски занимания. Изградена е и трибуна за 400 зрители.


Пързалката в Кранево е част от мащабен комплекс на чужди инвеститори на стойност над 50 милиона лева, в който се съчетават условия за спортуване и различни видове туризъм. До момента са изградени хотелската част, луксозни вили, водни съоръжения с минерална вода, спортни площадки, тренировъчна зала, открит и закрит басейн с олимпийски размери, които се загряват с отделената от пързалката топлина. През 2018 г. ще завърши финалната част от проекта с откриването на модерни корпуси за подготовка и възстановяване на отбори и други специализирани съоръжения за активен отдих. Комплексът осигурява трудова заетост на местното население и се очаква да привлече нови туристи и инвестиции. С изграждането му е подобрена и пътната инфраструктура в района.