На „Виа Понтика” в Балчик днес – класическа музика и за най-малките

„Защото мечтите се сбъдват” е озаглавена вокалната приказка, която Дуо „Колаж” ще представи в Каменната зала в Двореца в 10.30 часа днес в рамките на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика”.

На „Виа Понтика” в Балчик днес – класическа музика и за най-малките

В изпълнение на Нона Кръстникова - сопран, Лъчезара Георгиева – сопран, и Мария Русева – пиано, ще прозвучат песни от Моцарт, Шопен, Бритън, Вагнер и Шуберт. Шуберт. По фин начин музикалният спектакъл въвлича детската аудитория в света на истинската класическа музика - свят, изпълнен с красота и емоция.



В четвъртия фестивален ден на „Виа Понтика” - 14 септември, отново е предвиден спектакъл за най-малките. В 10.30 часа в читалище „Паисий Хилендарски” е началото на куклено-театралния образователен спектакъл „Кино-театър „Българан“. На сцената ще излязат възпитаници на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.

В 20 часа в Каменната зала в Двореца ще започне концерт камерна музика на студенти от Факултета за изкуства на Нишки университет, Сърбия. Изпълнителите: Мина Маркович (сопран), Петар Бошкович (тенор), Милорад Стокин (баритон), Йована Додич – пиано. Ментор на камерната музика е проф. спец. Ана Величкович Игич.