Прогноза: Ръст на туристите от 10% това лято

Заместник-министърът Иво Маринов, отговарящ за туризма, прогнозира добър туристически сезон и ръст на туристите тази година.

Прогноза: Ръст на туристите от 10% това лято
Очакванията за ръста на туристите през летния сезон е около 10%, но той ще бъде различен за всички. Това заяви заместник - министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

Заместник министърът е оптимист за туристическия сезон тази година. Той се похвали с мащабна рекламна кампания на българския туризъм, финансирана с европейски средства.

Обсъжда се създаването на една работна група, която да направи правила за всички курорти, независимо дали е едноличен търговец или не. Той изрази мнение, че това би било много добре.

Иво Маринов заяви още, че от миналата година е започнало премахването на незаконните обекти по Черноморието и тази година ще продължи с пълна сила.

В същото време по морето текат проверки и на Комисията за защита на потребителите и Агенцията за безопасност на храните. Ще се проверяват храните, които се предлагат в заведенията, както и категоризацията на хотелите.