Изпълнител на водния цикъл наема старото обръщало на Балик

Това реши на извънредно заседание днес Общински съвет - Добрич.

Изпълнител на водния цикъл наема старото обръщало на Балик

Важна крачка към започване на същинската работа по водния цикъл на Добрич бе направена на сесия на общинския съвет. Единствената точка бе отдаване под наем на терен за временно използване във връзка с проект "Интегриран проект за водния цикъл на гр. Добрич – Фаза 1" за Обособена позиция № 3 "Извършване на допълнително проектиране, реконструкция и рехабилитация на водопроводната мрежа на гр. Добрич, етап 1, обхващащ" Водоснабдяване – ЛОТ 3".



Днешното заседание бе свикано във връзка с постъпило заявление от ДЗЗД "Добротица 2016" - Варна - изпълнител на проекта, с което дружеството желае да му се предостави терен, общинска собственост, за временно съхранение на строителни материали. След извършен оглед на общински терени, като подходящ за дейността е определен имот в ЖК Балик с площ 4 846 кв. м. - старото обръщало. Дружеството ще наеме имота за срока на ремонтно-строителните дейности по проекта, при месечен наем в размер на 938 лева без ДДС, като няма право да преотдава терена на подизпълнители.

Всички присъстващи на извънредното заседание 37 общински съветници подкрепиха внесеното от кмета Йордан Йорданов предложение.