Барман от Добрич - шампион на Малта

След 9 титли на България на флеър, тази година Тихомир Михайлов отново стана национален шампион - този път обаче на друга държава и в другата категория - в класическия стил.

Барман от Добрич - шампион на Малта

Добричлията Тихомир Михайлов спечели националното първенство за бармани на Малта. След 9 титли на България, тази година той реши да не участва на първенството на нашата страна, а да се яви в държавата, в която работи. Тихомир имаше възможност да се състезава в коронната си дисциплина - флеъра, в която е достигал до трето, четвърто, шесто и девето място в света. Този път обаче добричлията предпочете да покаже своите умения в класическия стил. На националното състезание за бармани на Малта в Драгонара Казино в Сейнт Джилиънс участниците на класика бяха 18. Тихомир Михайлов спечели първото място. Втори е барман от Малта - дългогодишен шампион на страната, а трети се класира участник от Франция. Задачата им бе "дълъг" коктейл (long drink), като Тихомир използва Спайс ром, ликьор Бътърскоч, ягода, сок от Акай бери, манго лимонада и лимон.


Националните шампиони на Малта добиват правото да участват на ежегодното световно първенство за бармани. Новост в регламента обаче е, че един участник не може да се яви повече от 3 пъти в рамките на 5 шампионата на планетата. Тихомир Михайлов като шампион на България бе неизменен участник на световното, затова тази и следващата година няма да има право да се състезава.