Областният управител бе гост на празника на градинарите в село Одринци

Областният управител на Добрич Красимир Кирилов заедно със своя заместник Красимир Николов бяха гости на градинарите от село Одринци.

Областният управител бе гост на празника на градинарите в село Одринци



На поканата на зеленчукопроизводителите от добруджанското село, които за трета поредна година организират свой празник, се бяха отзовали и гостуваха още кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков, народният представител от 8-ми МИР Добрич вицеадмирал Пламен Манушев, общински съветници от Община Добричка. Отец Иван отслужи водосвет и пожела на всички присъстващи здраве, а на зеленчукопроизводителите - богата реколта.


Групата за автентичен фолклор поздрави присъстващите с народни песни, а високите температури не попречиха на присъстващите да се хванат на кръшно добруджанско хоро.


Председателят на Добруджанския фермерски съюз Тодор Моралийски връчи специална грамота на Цвятко Иванов - член на инициативния комитет, организирал за поредна година празника и изрази надежда инициативата на жителите на Одринци да стане областна, а защо не и национална. Тодор Моралийски бе председател и на жури, което разгледа реколтата от селските дворове и присъди грамоти на най-добрите производители.