Нови лидери на ГЕРБ за Добрич и областта, Живко Мартинов напуска парламента

Областен координатор ще бъде вицеадмирал Пламен Манушев, а начело на градската структура застава Красимир Николов.

Нови лидери на ГЕРБ за Добрич и областта, Живко Мартинов напуска парламента

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов представи днес в Добрич временните ръководства на партията на областно и общинско ниво. Той обясни, че решението на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов за освобождане на досегашното ръководство е във връзка както с обвиненията срещу народния представител Живко Мартинов, така също и заради резултатите на изборите в града и региона в последните години.


Цветан Цветанов днес е провел среща с Живко Мартинов, който го е уведомил за решението си да напусне парламента. Депутатът ще внесе в Народното събрание заявление за освобождаване, което ще бъде разгледано още на утрешното заседание. На негово място в парламента ще влезе Живко Желязков. Предстои Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ също да разгледа случая, за да реши дали Живко Мартинов трябва да бъде изключен като член на партията.

Временно областен координатор на ГЕРБ ще бъде народният представител вицеадмирал Пламен Манушев. Членове на областното ръководство остават общинските председатели. С решение на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ начело на структурата в град Добрич застава Красимир Николов - заместник-областен управител. Общински организационен секретар ще бъде Северина Савова. Членове на новото ръководство на ГЕРБ - град Добрич ще бъдат Младен Матеев, Иван Мандев, Васил Василев, Даниела Димитрова, Иво Пенчев, Иван Иванов и Кина Костова.

Новите партийни ръководители ще заемат постовете в следващите около 3 месеца. През този период областното ръководство ще трябва да подготви доклад за състоянието и работата на всяка общинска структура. Поне 3-4 пъти и аз ще посетя Добрич и областта в следващите 3 месеца, съобщи Цветан Цветанов. След това ще последва избор на постоянно местно ръководство на партията.