Нов 5-звезден хотел и закрита ледена пързалка откриха в Кранево

"Black Sea Ice Arena" е голям модерен спортен и тренировъчен комплекс с обща площ от 3300 кв.м., с пързалка с изкуствен лед 60x30 м., както и трибуна за зрители с 400 места. Ледената пързалка е предназначена както за пързаляне на кънки, така и за обучение и спортни състезания по хокей, фигурно пързаляне, кърлинг. Тя ще работи целогодишно.

Нов 5-звезден хотел и закрита ледена пързалка откриха в Кранево



Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в церемонията за официалното откриване на новия петзвезден хотел "Терма еко" в Кранево. Той ще приема гости целогодишно.


Изградената материална база съчетава морския, балнео, СПА, конгресния, спортния и други видове туризъм. Тя е нагледно доказателство за най-актуалните тенденции за устойчивото развитие на сектора и привличането на висока категория потребители, заяви министър Николина Ангелкова.



Общият проект е на стойност над 50 млн. лв. и се осъществява в три етапа. Вторият приключва тази година и включва хотелска част, луксозни вили, водни съоръжения с минерална вода, заведения за развлечение и хранене, спортни площадки, басейн с олимпийски размери и закрита ледена пързалка.


Tретият етап на инвестицията през 2018-та е изграждането на "Еко Терма спорт" - модерни корпуси за подготовка и възстановяване на отбори и други специализирани съоръжения за активен отдих.