Два дни до Втори детски фестивал "Пясъчни творения" град Балчик

Само след два дни (08.07.2017) на плажа "Двореца" меджу морските вълни - емблема на град Балчик, и "Двореца" - в миналото място за отдих на румънската кралица Мария, Белият град ще бъде домакин на II детски фестивал "Пясъчни творения".

Два дни до Втори детски фестивал "Пясъчни творения" град Балчик

Събитието е по е инициатива на Мартин Кръстев, като целите на фестивала са децата да разкрият своя талант и да работят сред природата.



Организатор на форума, който е подкрепен от Община Балчик, е Държавен културен институт"Културен Център"Двореца". Участниците ще имат на разположение 1 час да сътворят най-красивото, на което са способни с дарове на морето. Тази година празника на пясъка и децата ще бъде без конкурсен характер, но ще има специални награди, като една от тях е за най-малък участник, а другите за сега ще запазим в тайна. Журито е в състав: Ивелина Романова - пиар на РИМ Добрич, Косара Сотирова - детско мнение, победител в I-то издание на фестивала, Цветелина Ангелова - учител по рисуване и Венцислав Марков - скулптор. Наградният фонд е осигурен от ДКИ КЦ "Двореца", Община Балчик, а фирма Джей ел Джи ООД ще подкрпи участниците със студен и вкусен сладолед.

За сега арт събитието очаква да посрещне над 30 деца. Запишете се и вие, ще бъде забавно.

Програма:

Регистрация: 8:30 ч.

Откриване на фестивала: 9:00 ч.

Време за работа: 9:00 -10:00 ч.

Награждаване: 11:00 ч.