В Генерал Тошево официално отвори врати Център за обществена подкрепа

В град Генерал Тошево бе открит Център за обществена подкрепа. Гости на събитието бяха кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров, Стелиян Стоянов - председател на Общински съвет - Генерал Тошево, Георги Георгиев – заместник-кмет, Минчо Иванов - директор на Дирекция "Социално подпомагане" и Йорданка Йорданова – началник отдел "Закрила на детето".

В Генерал Тошево официално отвори врати Център за обществена подкрепа

В Център за обществена подкрепа ще работят предимно млади хора, подбрани след проведен конкурс за управител, социален работник, педагог и психолог. Ще се предлагат широк спектър от услуги и дейности на деца и семейства в риск с цел предотвратяване на институционализацията на децата и преодоляване на други рискови ситуации за развитието им.



Капацитетът на Център за обществена подкрепа - град Генерал Тошево е 20 лица.

Дейностите на центъра са по проект "Разкриване на център за обществена подкрепа в община Генерал Тошево", който ще се реализира за периода 01.07.2017-31.12.2017 година. Осигурените финансови средства са в размер на 26 191.62 лева, от които представените по договор от Фонд "Социална закрила" на МТСП са в размер на 23 541.62 лева, а Община Генерал Тошево съфинансира проекта със собствени средства в размер на 2650.00 лева. След приключване изпълнението на проекта, Центърът за обществена подкрепа ще продължи да функционира като държавно-делегирана дейност.