Много рок на добруджанското черноморие за Джулая

Името на празника Джулай морнинг идва от известната едноименна песен на Юрая Хийп. Традицията е чисто българска и има вече над 30-годишна история. Хипарската идея за пречистващата сила на изгрева на 1 юли набира все по-голяма популярност в страната ни през последните години, като дори вече се обсъжда възможността Джулая да добие статут на национален празник.

Много рок на добруджанското черноморие за Джулая

Добруджанското черноморие отново ще събере хора от цялата страна в нощта на 30 юни срещу 1 юли.



За втора поредна година Шабла ще посрещне Джулая с "Легендите". Йордан Караджов, Константин Цеков, Митко Кърнев, Любо Киров, Константин Марков и Стенли ще изпълнят най-големите рок хитове. Легендите ще бъдат подгрявани от рок бандите "Бумеранг" и "Headmaster"", както и от група от местни таланти. Tе ще забият на шабленския плаж от 22.00 часа.

Джулай морнинг фест ще се проведе тази нощ на Камен бряг. Началото на концертната програма е в полунощ. Ще участват "The Lefties" от Шумен, "Анекдот" от Русе, "Pleasure" от Добрич, Иво Руев бенд, "Scarlet Aura" от Румъния, Звезди Керемидчиев и група "Ахат".

Албена също ще посрещне първото юлско слънце с рок музика на живо тази година. В плажния бар "Ганвие" ще забие група "The Hitch-Hikers".