Наградиха Художествена галерия Добрич за проект за работа с деца

Художествената галерия в Добрич получи награда "В музея сме", която се присъжда за втора поредна година от фондация "Америка за България".

Наградиха Художествена галерия Добрич за проект за работа с деца

На 23 юни в Дома на хумора и сатирата в Габрово се проведе 5-та национална среща на Кръг на децата - неформална група, която обединява музеи, галерии, ателиета и всякакви културни институции, работещи с деца.



На тази среща се включиха около 100 представители от цялата страна и бяха връчени награди в три категории - Най-добро партньорство, Работа с деца и Фамилни програми.


Художествената галерия в Добрич получи награда  "В музея сме" , в категория Най-добро партнорсвто с проекта си "Слово и образ". Проектът представлява съчетание на четенето с изобразителното изкуство, като са били предтавени на децата писатели, които сами са илюстрирали произведенията си. Партньори на галерията в "Слово и образ" са били СУ "Св. св. Кирил и Методий", ОУ "Христо Смирненски", ЕГ "Гео Милев", СУ "Св. Климент Охридски", СУ "Димитър талев", ОУ "Любен Каравелов", Детски градини номер 9, 17 и 24, Ресурсен център Добрич, Читалище "Йордан Йовков", и детски летни клубове.


Галерията получи плакет и парична награда от 5000 лева, които ще бъдат насочени в полза на образователните програми и реквизит.