Баскетболисти ще играят благотворително за талантлив математик от Добрич

Баскетболен клуб "Unstoppable" - Добрич организира благотворителен турнир за деца и възрастни. Всички събрани средства ще се предоставят на 4-класника от СУ "П. Р. Славейков" Добромир Ангелов. Той е многократен победител в състезания по математика в България. Класиран е за участие на едно от най-престижните в света - това в Малайзия, но за да се яви са необходими много средства за самолетни билети и настаняване. На турнира в Добрич ще гостува професионален баскетболист, а местните таланти ще покажат уменията си и в стрелбата от зоната за трите точки и в забивките.

Баскетболисти ще играят благотворително за талантлив математик от Добрич

БК "Unstoppable" организира благотворителен стрийтбол 3x3 турнир, който има за цел да помогне на малкия ънстопъбл Добромир Ангелов да вземе участие в състезание по математика в Малайзия.



Турнирът ще се проведе тази неделя на откритото игрище в ЖК Добротица, зад магазин "Пеловски".

Всеки отбор има право на една резерва. Минималната такса за участие на отбор е 10 лв. Срещите ще се играят до 11 точки или 6 минути. Записването започва в 9.00 часа, като всеки отбор има право да се регистрира до 15 минути преди началото на съответната възрастова група.

Възрастови групи:
9.30 часа - откриване на турнира с най-малките - родени през 2008 година и по-малки
11.00 часа - родени през 2007, 2006 и 2005 година
12.30 часа - родени през 2004, 2003 и 2002 година + момичета
14.00 часа - родени през 2001, 2000 и 1999 година
16.00 часа - родени след 1998 година включително

Участниците ще имат възможността да се запознаят и да вземат автограф от баскетболиста на "Черно море Тича" Антон Диков. Специалният гост на турнира ще отговаря на всички въпроси, свързани с професионалния баскетбол в България.

Ще се проведат и конкурси по забивки и стрелба от тройката.

Всички събрани средства от турнира ще бъдат дарени за участието на Добчо на състезанието по математика в Малайзия.

Нека помогнем на един млад талант да сбъдне мечтата си! - призовават организаторите.