7 хвърлячи от Добрич ще участват на републиканското за юноши

Те ще преследват нови титли, медали и нормативи за класиране на предстоящите големи международни състезания. На снимката: Галин Костадинов - президент и треньор на СКЛА "Добрич" и Никола Михов - състезател по хвърляне на чук.

7 хвърлячи от Добрич ще участват на републиканското за юноши

На 17 и 18 юни на националния стадион "Васил Левски" в София ще се проведе републиканското първенство по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст, под 20 години.



В сектора за хвърляния отново основен фаворит е добричката школа. СКЛА "Добрич" ще бъде представен от 7 юноши - многократни шампиони и медалисти от най-силните състезания в България, като част от тях ще покажат възможностите си в по 2 дисциплини. На тласкане на гюле ще участват Михаил Михалев, Христо Банков, Николай Петров и Георги Димов. На хвърляне на чук СКЛА "Добрич" ще бъде представен от Никола Михов и Никола Пантелеймонов, а на мятане на диск - от Георги Димов, Георги Гюров, Никола Михов и Николай Петров.

Михаил Михалев и Христо Банков имат покрит норматив за участие в дисциплината тласкане на гюле на европейския шампионат по лека атлетика за юноши старша възраст в края на юли в Гросето, Италия. Те вече се класираха и за Балканското първенство на 1 и 2 юли в Питещи, Румъния. На шампионата на полуострова освен двамата гюлетласкачи, ще участват още двама хвърлячи от Добрич - Георги Димов на диск и Никола Михов на чук.

Републиканското първенство тази седмица е последното състезание в страната, на което могат да бъдат спечелени още квоти от клуба за европейското и Балканиадата за състезатели под 20 години.