25 септември ще бъде неработен и неучебен ден в град Добрич

С решение на общинския съвет Денят на Добрич, който тази година се пада в понеделник, бе обявен за празничен и неприсъствен.

25 септември ще бъде неработен и неучебен ден в град Добрич

По предложение на кмета Йордан Йорданов 25 септември бе обявен за празничен и неприсъствен на територията на Община град Добрич.



След подписване на Ньойския мирен договор Южна Добруджа преминава в границите на Румъния - до 1940 година, когато е подписан Крайовският договор и Южна Добруджа е върната на България. На 25 септември 1940 г. българската армия влиза в Добрич. На тази дата е Денят на Добрич. Като празник на града 25 септември се чества от 1990 година, когато официално бе отбелязана 50-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа и с указ на президента бе възстановено старото име на града - Добрич.

Областния управител на Добрич е изразил положително становище за обявяване на 25 септември 2017 г. за празничен и неприсъствен на територията на Община град Добрич.

Поради значимостта на датата за жителите на град Добрич и с оглед осигуряване на възможност за тържествено отбелязване на празника Общински съвет - Добрич прие единодушно предложението на кмета Йордан Йорданов.