Александър Игнатов и Мартин Димитров са носители на стипендия "Йордан Парушев"

Двамата 12-класници от ЕГ "Гео Милев" - Добрич са спечелили много призови места на национални олимпиади и състезания.

Александър Игнатов и Мартин Димитров са носители на стипендия "Йордан Парушев"

За втора поредна година стипендия "Йордан Парушев" бе връчена официално на заседание на Общински съвет - Добрич. Носителите на наградата този път са двама - Александър Игнатов и Мартин Димитров, абитуриенти в Езикова гимназия "Гео Милев". Стипендиите бяха връчени от председателя на общинския съвет Иво Пенчев в началото на днешното заседание на местния парламент на Добрич.



Александър Игнатов бе отличен за отличните си представяния през годините на национални олимпиади и състезания по физика и английски език, включително и първо място по физика през есента, което му дава право да следва тази специалност без приемен изпит. Наред с успехите в науките, Алексаднър има и творчески талант и свири на барабани в рок група Rockabillity.


Тъй като Мартин Димитров е със своите съученици в Гърция, наградата прие неговата майка. Той получава стипендията за постигнатите класирания на национални състезания по математика и физика. В 9 клас Мартин Димитров става един от шестимата българи, спечелили стипендия за едногодишно обучение в САЩ по програма на американското правителство.

Припомняме, че през 2004 година Общински съвет - град Добрич учреди ученическа стипендия на името на дългогодишния директор на Езикова гимназия "Гео Милев" Йордан Парушев. Тя се връчва на ученик от 12 клас за изключителни постижения в учебната и творческа дейност, за принос в издигане на името на училището и града. Йордан Парушев е един от родоначалниците на идеята за създаване на чуждоезиково училище в нашия град. От 1973 година до края на трудовия си път през 1990 г. Йордан Парушев като директор допринася за развитието на Езикова гимназия като предпочитано и елитно училище.