ВМРО - Добрич отбеляза 100-годишнината от гибелта на полковник Борис Дрангов

По инициатива на ВМРО - Добрич на улицата, носеща името на героя, прз 1999 година бе поставена паметна плоча. Великият български пълководец е известен повече с бойните си подвизи на македонския фронт, но има големи заслуги и за Добруджа - той се е сражавал тук през 1916 година за освобождението от румънска окупация.

ВМРО - Добрич отбеляза 100-годишнината от гибелта на полковник Борис Дрангов



На 26 май се навършиха 100 години от героичната смърт на командира на 9-ти пехотен Пловдивски полк полковник Борис Дрангов, близо до кота 1050 в завоя на река Черна. Поклонение пред барелефната му плоча, която се намира върху сградата на централната поща, се проведе днес в нашия град. То бе организирано от ВМРО - Добрич. Паметта и делото на полковник Борис Дрангов почетоха народният представител на "Обединени патриоти" от 8-ми МИР - Добрич Йордан Йорданов, общинските съветници от ВМРО Пламен Николов и Тихомир Маринов, Красимир Кирилов - председател на младежката организация на ВМРО - Добрич, членове и симпатизанти на патриотичната организация, родолюбиви граждани. Те отбелязаха 100-годишнината от гибелта на полковник Борис Дрангов с минута мълчание и поднасяне на цветя на паметната му плоча.


Именно негови са думите, че няма по-голямо щастие от това човек да умре на бойното поле за родината, отбеляза в своето слово за великия пълководец Пламен Николов. Днес не ни се налага да се сражаваме, но България има нужда от по-голяма сигурност и от мъже като полковник Борис Дрангов, които да я защитават, добави общинският съветник от ВМРО.